Programa I Foro

#aSaúde&Benestar #aCociñaDoMar

10.30 – 11.00 h

Recepción Asistentes. Acreditación

11.00 – 11.30 h

Inauguración FORO GALICIA SABE AMAR. Benvenida Institucional por parte do conselleiro do Mar, Alfonso Villares.

Presenta: Isabel Blanco

11.30 – 12.10 h

MESA REDONDA. UN PACTO CO MAR.
Que pode facer o mar pola nosa saúde?

Modera: Xaime Barreiro
Participan:

12.10 – 12.50 h

SHOWCOOKING. AZUL E MARIÑO.

Presenta: Isabel Blanco
Chef: Iñaki Bretal (Chef e propietario Restaurante “O Eirado da Leña”)

12.50 – 13.30 h

O ELIXIR DA XUVENTUDE ESTÁ NO MAR.

Presenta: Xaime Barreiro
Relator: Eloy Figueira. Nutricionista e divulgador

13.30 – 14.10 h

SHOWCOOKING. “CATA LA LATA”. ANFACO-CECOPESCA

Relator: Roberto Alonso. Secretario Xeral de ANFACO-CECOPESCA
Chef: Yayo Daporta. (Chef e propietario Restaurante “Yayo Daporta”)

13.30 – 15.30 h

DEGUSTACIÓN GALICIA SABE AMAR. Cociñando saúde con vistas ao mar.

Estaciones Gastronómicas Chefs:

15.30 – 16.10 h

MESA REDONDA: GALICIA SABE AMAR: O benestar azul.

Moderan: La Alacena Roja (Martín Vicente & Alberto Traversa)
Participan:

16.10 – 16.50 h

SHOWCOOKING DEGUSTACIÓN. ALGAS. A despensa atlántica.

Relator: Sergio Baamonde. Cofundador de Algas Mar de Ardora e responsable técnico de I+D de Algamar
Chef: Rafael Centeno. Chef e propietario Restaurante “Maruja Limón”)

16.50 – 17.30 h

MESA REDONDA. TENDENCIAS GASTRONÓMICAS DO MAR.

Moderan: La Cocina es Vida (Ana & Marco)
Participan:

  • Javier Costa. Patrón Cofradía de Pescadores de Cangas
  • Moncho Méndez. Chef e Propietario Restaurante Millo
  • Pablo Mariño. Bluscus Turismo Mariñeiro

17.30 – 18.10 h

SHOWCOOKING “NAMÓRATE DUN GALEGO”. DOP MEXILLÓN DE GALICIA.

Chef: José Manuel Mallón. Chef Espazo Remollo

18.30 – 18.40 h

Clausura institucional por parte do director xeral de Pesca, Acuicultura e Innovación Tecnolóxica, Antonio Basanta

18.40 – 19.30 h

SESIÓN VERMÚ MARIÑEIRO & MÚSICA EN DIRECTO (Xiz).

Vermús Galegos con Conservas de ANFACO-CECOPESCA

19.30 h

FIN XORNADA.

Onde atoparnos

Vigo

Museo do Mar

(Av. da Atlántida, 160
36208, Vigo)

Venres 7 de xullo de 2023