Programa I Foro
#aSaúde&Benestar #aCociñaDoMar
10.30 – 11.00 h
Recepción Asistentes. Acreditación
11.00 – 11.30 h
Inauguración FORO GALICIA SABE AMAR. Benvenida Institucional por parte do conselleiro do Mar, Alfonso Villares.
Presenta: Isabel Blanco
11.30 – 12.10 h
MESA REDONDA. UN PACTO CO MAR.
Que pode facer o mar pola nosa saúde?
Modera: Xaime Barreiro
Participan:
- Dr. Ignacio Balboa. Médico e divulgador
- Paloma Rueda. Directora-Xerente CETMAR
- Javier Olleros. Chef e propietario Restaurante “Culler de Pau”
- Rogelio Santos Queiruga. Mariñeiro e divulgador
- Carolina Muñoz. Xefa do Servizo de Estilos de Vida Saudables e Educación para a Saúde. Consellería de Sanidade
12.10 – 12.50 h
SHOWCOOKING. AZUL E MARIÑO.
Presenta: Isabel Blanco
Chef: Iñaki Bretal (Chef e propietario Restaurante “O Eirado da Leña”)
12.50 – 13.30 h
O ELIXIR DA XUVENTUDE ESTÁ NO MAR.
Presenta: Xaime Barreiro
Relator: Eloy Figueira. Nutricionista e divulgador
13.30 – 14.10 h
SHOWCOOKING. “CATA LA LATA”. ANFACO-CECOPESCA
Relator: Roberto Alonso. Secretario Xeral de ANFACO-CECOPESCA
Chef: Yayo Daporta. (Chef e propietario Restaurante “Yayo Daporta”)
13.30 – 15.30 h
DEGUSTACIÓN GALICIA SABE AMAR. Cociñando saúde con vistas ao mar.
Estaciones Gastronómicas Chefs:
- Javier Olleros. Restaurante Culler de Pau
- Iñaki Bretal. O Eirado da Leña
- José Manuel Mallón. Remollo
- Moisés Rodríguez. El Taller de Bienestar
- Yayo Daporta. Restaurante Yayo Daporta
- Rafael Centeno. Maruja Limón
15.30 – 16.10 h
MESA REDONDA: GALICIA SABE AMAR: O benestar azul.
Moderan: La Alacena Roja (Martín Vicente & Alberto Traversa)
Participan:
- Amalia Gallego. Directora de Comunicación Balneario de Mondariz
- Andrea Vázquez. Directora Técnica Iuvenor Lab
- Gonzalo Rodríguez. Entrenador Baloncesto- Obradoiro CAB
- Moisés Rodríguez. Chef especializado en cocina saludable y entrenador personal
16.10 – 16.50 h
SHOWCOOKING DEGUSTACIÓN. ALGAS. A despensa atlántica.
Relator: Sergio Baamonde. Cofundador de Algas Mar de Ardora e responsable técnico de I+D de Algamar
Chef: Rafael Centeno. Chef e propietario Restaurante “Maruja Limón”)
16.50 – 17.30 h
MESA REDONDA. TENDENCIAS GASTRONÓMICAS DO MAR.
Moderan: La Cocina es Vida (Ana & Marco)
Participan:
- Javier Costa. Patrón Cofradía de Pescadores de Cangas
- Moncho Méndez. Chef e Propietario Restaurante Millo
- Pablo Mariño. Bluscus Turismo Mariñeiro
17.30 – 18.10 h
SHOWCOOKING “NAMÓRATE DUN GALEGO”. DOP MEXILLÓN DE GALICIA.
Chef: José Manuel Mallón. Chef Espazo Remollo
18.30 – 18.40 h
Clausura institucional por parte do director xeral de Pesca, Acuicultura e Innovación Tecnolóxica, Antonio Basanta
18.40 – 19.30 h
SESIÓN VERMÚ MARIÑEIRO & MÚSICA EN DIRECTO (Xiz).
Vermús Galegos con Conservas de ANFACO-CECOPESCA
19.30 h
FIN XORNADA.
Onde atoparnos
Vigo
Museo do Mar
(Av. da Atlántida, 160
36208, Vigo)