Jorge Gago García

Santiago de Compostela.

Restaurante A maceta.

Jorge Gago recibiu a súa formación de cociña en Santiago de Compostela, onde estudou o ciclo medio de cociña e gastronomía no CIFP Lamas de Abade.

Tras formarse nos fogóns compostelanos de outros restaurantes santiagueses de A Curtidoría e Manso e tamén en A estación, en Cambre, Gago decidiu emprender e poñerse ao frente do seu propio proxecto, A Maceta, no ano 2016. Él mesmo describiu a proposta como “xoven e honesta”, e o que a principio foi concebido como un local de desayunos, foi convertíndose nun dos restaurantes de referencia en Santiago, o que lle valíu para, a poucos meses da súa apertura, ganar o Premio Cociñeiro Novo 2017 no Forum Gastronómico.

Agora, a alma mater de ‘A Maceta’, aborda o tapeo ao marxe da tradición do centro de Santiago de Compostela en ‘O Testo’, a taberna ilustrada na que sempre hai alguén do gremio, un espazo onde se pode tomar producto de mercado en formato tapa acompañado de bos viños.